Mijn eerste blog

Home/Uncategorized/Mijn eerste blog
18apr

“Van overleven naar opleven”

Mijn website is online, wat een spannend moment, hier heb ik mijn persoonlijke verhaal gedeeld voor iedereen. Reden waarom ik alles vertel, is dat ik hoop mensen te bereiken die dezelfde strijd voeren. Een stille strijd, die jaren van je leven kan kosten. Een leven dat te kostbaar is om te verspillen. Het is mijn missie om mensen te helpen weer kracht te geven, weer hoop te geven. Ik wil graag een luisterend oor zijn en jou helpen weer de kracht in jezelf terug te vinden. Ik heb jarenlang een strijd geleverd tegen Boulimia, een ernstig eetprobleem. Een eetprobleem kan echter allerlei vormen hebben. Ik zie emotie-eten ook als een eetprobleem. Je zoekt de oplossing in het verdoven van jouw problemen met eten. Dit levert op korte termijn verdoving, even rust, maar uiteindelijk lijdt het tot juist meer onrust en zelf depressieve gevoelens. Inmiddels ben ik naast ervaringsdeskundige ook coach Emotie-eten. In mijn zoektocht naar herstel, heb ik ondervonden dat mijn emoties, mijn gevoelens er mochten zijn. Uiteindelijk stromen slechte gevoelens of gedachten ook weer weg. Je kunt niet ieder moment van de dag gelukkige blije gevoelens ervaren. Dit is voor velen wel een streven, een ideaalbeeld. Wij willen pijn en angst vermijden. Deze gevoelens zijn echter onderdeel van ons leven. Feit is dat je in jouw leven verdriet zult hebben, om het verlies van een dierbare of angst als jij of iemand om je heen ernstig ziek wordt. Om met al deze gevoelens, ervaringen en gedachten om te gaan, die je zeker zult hebben in het leven, kun je er maar beter voor zorgen dat je lichamelijk en geestelijk sterker wordt. Dit is hoe ik mijzelf ontwikkeld heb. Door goed voor mezelf te gaan zorgen. Gezonder eten, bewegen, lezen, zelfzorg, mindfulness en vooral dankbaar zijn voor kleine dingen. Hierdoor heb ik mijn mindset gereset en kan ik beter omgaan met alles wat in mijn leven op mijn pad komt. Het leven is soms zwaar en stelt je vaak op de proef. Je kunt er dan maar beter voor zorgen dat je een sterke mind en lichaam hebt, zodat je hiermee om kunt gaan. Dit ervaar ik steeds meer. Door mijn lichamelijke en mentale reset, kan ik dansen op de golven van mijn emoties, zonder deze te willen onderdrukken of weg te eten. Ik gun dit iedereen. Ik wil mijn ervaringen, mijn leven, delen met iedereen die nu nog vecht tegen het leven. Laat mij jou helpen en inspireren om weer te gaan leven. Van overleven naar opleven.

Wees lief voor jezelf. Je bent het waard.
Vanessa

© 2024 Alle rechten voorbehouden.

Scroll to top