1 op 1 coaching  “Emotie eten”

Home/1 op 1 coaching  “Emotie eten”
1 op 1 coaching  “Emotie eten”

Mijn verhaal

In mijn jarenlange strijd tegen Boulimia, heb ik vele dieptepunten gekend. Het was een stille strijd die ik leverde, door vooral schaamte en afkering van mezelf hield ik mijn dubbelleven verborgen. Iedere dag nam ik mezelf weer voor, dit is de laatste keer dat ik overeet en overgeef. Ik kon dat op het moment heel goed aan mezelf beloven en was er ook van overtuigd dat ik de volgende dag zou stoppen. Reden, op het moment dat ik mezelf dit voornam was ik mezelf aan het volproppen met junkfood. Ik voelde mij op korte termijn goed. Mijn emoties waren verdoofd, ik mocht heerlijk mezelf volproppen met al dat “verboden” eten, want ik spuugde het toch weer uit. Ideaal dacht ik, ik kom niet aan en heb toch van alles kunnen eten. Ijs, slagroom, broodjes hagelslag, chocola, krentenbollen met heel veel boter, pannenkoeken met stroop en poedersuiker en nog veel meer.

Het was mezelf jarenlang voor de gek houden, mezelf een verhaal voorhouden en op korte termijn voelen dat het morgen wel zou lukken. Uiteindelijk werd het de volgende dag en begon ik mijn dag goed en sterk. Vaak met hoofdpijn en een zere keel van het spugen, maar tegen het einde van de ochtend was dat weg en in de middag kwam dat monster weer om de hoek kijken. Mijn monster vertelde mij dat ik toch wel weer trek had in zoet, ik had het verdiend. Oke, 1 stukje dan, mmmmm, toch wel lekker, nog een stukje chocola kan geen kwaad en dan gebeurde het weer. Mijn gedachten zeiden, je hebt nu weer teveel gegeten. Teveel???? 2 stukjes chocola. Ja teveel, eet maar lekker door, je hebt nog van alles in de kast liggen, koekjes, ijs, slagroom, broodjes. Eet alles op daarna ijs met heel veel slagroom en je spuugt het weer uit. Daar ging ik dan weer, hetzelfde ritueel en altijd eindigend met dit was de allerlaatste keer. De allerlaatste keer dat ik de wc rondom reinigde met bleek, dat ik alle sporen wiste van mijn onzichtbare allesvernietigende leven.

“Stress, verdriet en problemen zijn voor sommige mensen aanleiding om te gaan eten, heel veel eten. Zij eten om hun emoties te onderdrukken. Dit “ Emotie-eten “ kan uiteindelijk leiden tot een ernstige eetstoornis.”

Start nu
Meld je nu aan

U bent slechts één stap verwijderd van het starten van deze cursus

Herken jij je in mijn verhaal?

Misschien niet op alle gebieden, misschien alleen op het overeten en iedere keer weer dat voornemen, morgen begin ik met gezond en normaal eten. Ik wil je graag helpen om nu echt een einde te maken aan deze zelfvernietiging. Het eten is een korte termijn oplossing, je ontregelt alle normale functies in je lichaam, zoals o.a. je verzadigingshormoon, met uiteindelijke depressieve gevoelens en gedachtes als gevolg.

 

Waarom kan ik jou helpen?

Door mijn jarenlange strijd tegen boulimia, heb ik ook veel therapieën gevolgd, maar zonder succes.

 

Diverse psychologen bij verschillende instanties, deelname aan de “Anonieme Overeters” en andere hulpgroepen hebben mij tijdelijke oplossingen gegeven, maar hiermee kon ik niet mijn monster verslaan. Doormiddel van zelfontwikkeling, zelfresearch en o.a. een opleiding tot Voedingsdeskundige en Coach Emotie Eten, zelfontwikkelingsboeken en podcasts beluisteren, heb ik mij zelf op weg naar genezing geholpen en zoek ik in “moeilijkere” tijden geen troost in eten, maar in actief bezig zijn of juist mindfullness. Mijn missie is om deze  handvaten ook toe te reiken aan diegene die nu nog vechten tegen dat monster. Een gevecht dat je heel moeilijk alleen kunt winnen. In mijn geval kon het, maar dit heeft mij 30 jaar van mijn leven gekost.

 

Hoe kan ik jou helpen en wat is jouw investering?

Ten eerste, wil ik jou een gratis intake gesprek aanbieden. Reden is dat ik het heel belangrijk vind, dat jij je op je gemak voelt bij mij. Wij gaan een intensieve verbinding aan, die nodig is om tot jouw diepste kern te reiken en jouw problemen die het emotie eten triggeren te achterhalen.

 

Ten tweede, als jij de stap zet en mijn hulp ervaart, wil ik dat jij er voor gaat. Het gaat moeilijk worden, we gaan echt diep en de emoties zullen niet fijn zijn. Weet hoe dieper de dalen, hoe hoger de pieken. I have been there!! What doesn’t kill you makes you stronger.

 

Ben jij bereid om ongemakkelijke gevoelens en situaties aan te kijken en aan te gaan? Dan onderteken je een intentieverklaring. Hierin leggen wij jouw doelen vast en staat beschreven dat wij samen een  traject aangaan. Een traject van 10 weken, waarin ik jou intensief begeleid met dat grote grandioze fantastische doel voor ogen:  “Emotie eten de Baas”

 

Ik sta geregistreerd  bij o.a. de volgende organisaties, mogelijk kun je vanuit je ziektekostenverzekering een vergoeding krijgen voor mijn coaching programma.

– Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

– Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

– Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

1 op 1 coaching  “Emotie eten”

Wat levert dit programma jou op?

Zie het als een 10 weekse investering in jezelf, waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

Gezond lichaam

Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit, groter dan je angst en twijfels. Samen gaan wij jouw angsten en twijfels onderzoeken en van daaruit werken aan meer zelfvertrouwen.

Doelen stellen

Samen stellen wij doelen. Kleine haalbare doelen, die jou iedere dag al succesmomenten laten ervaren.

Word de beste versie van jezelf.

De beste versie van jezelf hoeft niet perfect te zijn. Samen werken wij aan de persoon die weer volop kan genieten van alles in het leven. Leer jezelf te aanvaarden zoals je bent en vanuit die innerlijke omarming jezelf door te ontwikkelen. In plaats van allerlei belemmeringen op te roepen over ‘hoe je moet zijn en hoe je toch niet bent’.

© 2024 Alle rechten voorbehouden.

Scroll to top